Invitasjon til likemannsamling for foreldre/foresatte og søsken over 16 år

 

Samlingen blir også i år lagt til Eikholt senter på Konnerud, og datoen er 10. – 12. oktober 2014.

Årsmøtet blir lagt til søndag formiddag, og vi starter helgen med samtaler og annet sosialt samvær på fredag ettermiddag/kveld. Styret har fått tilbakemeldinger om at det kan være vanskelig å rekke årsmøte på fredag kveld, ettersom noen har lang reisevei, og først kan starte reisen etter jobb på fredag. Vi håper likevel at mange synes det er hyggelig å møtes, slik at vi blir mange som ankommer fredag kveld. Det vil være representanter fra styret tilstede på Eikholt fra ca kl.16.30

Eikholt serverer suppe etter hvert som vi ankommer, og senere på kvelden blir det som vanlig servert ost og kjeks med drikke til.

Lørdagen starter med felles frokost i peisestua før vi går til forelesningssalen/møterommet.

I år har vi med oss Else Marie Svingen som er avdelingsleder for fagavdelingen døvblindhet / kombinerte syns- og hørselsvansker i Statped Sørøst, og Live Fuglesang rådgiver ved samme avdeling.

Statped har landsdekkende ansvar for personer med døvblindhet / kombinerte syns- og hørselsvansker med rettigheter etter opplæringsloven, og vi har bedt Else Marie være sammen med oss på lørdag formiddag for å informere om hva dette betyr i praksis. I tillegg er det en del ansvarsområder som er knyttet opp mot døvblindhet hos personer som ikke er omfattet av opplæringsloven og det vil vi også få høre mer om. Det er satt av tid både til informasjon/forelesning og mulighet for spørsmål fra deltageren.

Programmet etter lunsj lørdag vil være en forelesning med Live, med mulighet for diskusjon og spørsmål fra deltageren rundt tema Haptisk kommunikasjon. Dette taktile tegn-/berøringssystem kan brukes for å supplere annen kommunikasjon/taktile tegn. Haptiske tegn/signaler kan brukes uavhengig av hvilket kommunikativt nivå en person befinner seg på, og uavhengig av hvilke fysiske forutsetninger en person har for tegnutførelse. Systemet er også uavhengig av alder, og skulle derfor være av interesse for alle. Eksempler på hva som kan beskrives ved hjelp av haptiske signaler/eller kommunikasjon er angivelse av retning, hvor personer befinner seg, tilbakemelding som VENT, JA og NEI. Plassering av betydningsfulle personer, beskrivelse av omgivelsene med f.eks. mulige hindringer i terrenget osv.

Lørdag ettermiddag er til fri benyttelse på Eikholt eller omegn, mens lørdag kveld samles vi til sosialt samvær med mat og drikke.

Detaljert program for helgen sendes ut til de som melder seg på ca. en uke før samlingen. Utsendelsen vil også inneholde deltagerliste, årsmøtepapirer og veibeskrivelse til Eikholt. Årsmøtepapirene blir også lagt ut her på vår nye nettside.

 

Informasjon til nye deltagere:

  • Alle får tildelt rom/små leiligheter med eget bad og kjøkken ved ankomst.
  • Måltidene inntas i fellesskap i peisestua på Eikholt, dvs. frokost/lunsj og middag begge dagene.
  • Eikholt har fine turmuligheter og et oppvarmet basseng som vi kan benytte.
  • Foreningen dekker reiseutgifter og opphold mot en egenandel på kr. 300,- per person
  • Det er selvfølgelig anledning til å delta på deler av samlingen, som avsluttes med lunsj på søndag.

For å komme til Eikholt kan man ta tog eller buss til Drammen og taxi opp til Konnerud. For de som velger å bruke bil se veibeskrivelse i neste utsendelse.

 

Påmelding og eventuelle spørsmål ang. likemannssamlingen til:

Torill Gullvik

Tlf: 90 89 19 14

torill.gullvik@statped.no

eller torillg@netcom.no

 

Frist for påmelding er mandag 29. september

Med vennlig hilsen

STYRET

1 kommentar til “Invitasjon til likemannsamling for foreldre/foresatte og søsken over 16 år

Legg igjen en kommentar